‘Ik ben klaar voor de volgende stap’

Tevredenheid werkzoekenden:

6,9

Ook in 2016 voldeed DZB Leiden weer aan alle voorwaarden voor het keurmerk Blik op Werk. Als onderdeel van het keurmerk is een klanttevredenheidsonderzoek gedaan onder werkzoekenden. Zij waarderen DZB Leiden gemiddeld met een 6.9.

DZB Leiden heeft zelf ook onderzoek gedaan naar de tevredenheid van werkzoekenden. De werkzoekende is gevraagd naar de tevredenheid over DZB Leiden in het algemeen en naar de ervaring met de consulent of de gevolgde trainingen in het bijzonder. In 2015 gaf de ondervraagde werkzoekende DZB Leiden gemiddeld een 8.0. Werkzoekenden waren tevreden over de manier waarop ze door DZB Leiden werden ondersteund bij het vinden van werk. Maar er is ook ruimte voor verbetering? Het onderzoek onder werkzoekenden wordt verder verfijnd en uitgebreid.

DZB Leiden zal er ook in 2017 weer hard aan werken om de werkzoekende zo goed mogelijk naar werk te begeleiden en de tevredenheid van werkzoekenden verder te vergroten.

Jurgen Alberto, 29 jaar, medewerker De Stal
‘Ik denk dat ik er wel kom’

“De Stal is behalve een tof grand café ook een leerwerkbedrijf. Mijn consulent bij de DZB, Guido, heeft me geholpen. Nu loop ik hier bijna zes maanden een soort van stage, in de hoop op werk. We leren veel over producten in de keuken, maar ook over hoe je moet bedienen. Als gasten binnenkomen, zeg je bijvoorbeeld altijd ‘goedendag, welkom in ons bedrijf’ en je moet altijd vanuit de rechterkant serveren. Koos en Marion zijn mijn begeleiders hier op de werkvloer en leren me hoe ik nog professioneler met mijn gasten kan omgaan. Maar ik leer ook poleren, het vlekvrij afdrogen van servies, bestek en glazen, en hoe ik reserveringen moet aannemen. Eigenlijk van alles. Ja, ik ben hier bij De Stal echt lekker bezig. Het leukste vind ik bedienen. Ik ben altijd vrolijk, lach veel en kan goed met klanten omgaan. Dat is mijn sterkste kant. Wat ik later wil? Beter werk en hopen dat het goed komt. Ik heb het gevoel dat ik wel klaar ben voor de volgende stap. Ik voel me zeker van mijn zaak. Ik droom erover een eigen bedrijf te beginnen. Een mobiele snackbar, maar dan voor gezonde snacks. Ik denk dat ik er wel kom.”

© 2017-2018 | DZB Leiden